4 thoughts on “I spåret av ASL – Detektivbyrån”

 1. Jag har läst dina rapporter med stort intresse och ser fram emot din bok med bokstavsscheman som är på gång. Jag är lite nyfiken på hur ni arbetade vidare under tredje klass? Fortsatte ni med ASL eller gjorde ni på något annat sätt?

  Sedan undrar jag också vad du har använt för program/mall till ditt fina deckarschema?

  🙂 Karin

  1. Hej Karin

   I årskurs tre så arbetade vi egentligen inte så annorlunda än vad andra gör i åk 3, förutom vårt digitala arbete där vi gjorde ett tema om Dinosaurier, eller mer av ett äventyr där jag använde mig av en ny blogg som vi kallade Dinoexpress, den finns inte kvar längre. (Kortfattat beskrivet) I den så använde jag mig av sidan voki.com och gjorde en professor som hade namnet Dr Theodor Rexus, även kallad Dr T Rex. Han försvann in i trias, Jura och Kritaperioderna och vi fick små uppdrag hela tiden att hjälpa honom. Det blev ett ämnesövergripande temajobb med mycket skriva och digitala arbeten. Schemana till det arbetet finns här http://tangentdansen.se/dinoscheman/.

   Mina deckarscheman är gjorda i ett vanligt worddokument, de olika fonterna är tagna från 1001fonts.com där det finns massor av fina fonter som man får använda sig av i icke kommersiellt syfte.

 2. Åh, vad spännande! Får gå in och titta på det arbetet med! Hade helt missat den delen.

  Tack för länken till fonterna, ska gå in och kika där.

  Ska bli spännande att få läsa fortsättningen på hur det går för väktarna/tomtarna som ni håller på med nu.

 3. Har beställt boken men skulle akut behöva det första kapitlet till på måndag!!!
  Någon som skulle kunna dela med sig den digitalt????🙏🏻

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ASL och mycket mer