15 thoughts on “LPP”

 1. Använder du dig av ma-böcker? Om inte, vad använder du då och hur?

  Med vänlig hälsning,

  Camilla

  1. Hej!

   Jo, jag använder ma böcker, men vi försöker även arbeta mer utanför och praktiskt.
   Jag känner att jag har ett enormt utvecklingsområde här.
   Nästa läsår ska vi göra ett rejält ma lyft på vår skola har vi planerat.

 2. Hej! När jag hade min förra tvåa använde jag mig av dina deckarscheman. Fantastiskt bra. Nu är det dags igen. Jag har sett att du skickat dessa scheman som wordfiler till några. Jag skulle vilja ha det för att kunna redigera till de elever som behöver ”renare” papper med inte så många uppgifter på. Kan du fix det? Tacksam för svar Inger

 3. Hej Christer
  Först vill jag tacka för en fantastisk föreläsning SETT2015, var nyfiken när jag kom dit men nu är jag såld. Till hösten har jag min första etta och det blir ASL hela vägen.
  Jag har lite frågor/funderingar som du kanske kan hjälpa mig med.
  Talsyntes: Vilket program/app funkar bäst på padda respektive dator. Känner till Skolstil sen tidigare men tänker att Writereader är mer lockande för de yngre vad har du för erfarenheter?
  Vad har du för sv-läromedel vid sidan av (har beställt din bok från Gleerups) vad tycker du är mest passande för ASL? Har sett att Molnet ska fungera bra i år 2 men i ettan?

  Mvh
  Gunilla

  1. Hej Gunilla,
   Trevligt att du tyckte om föreläsning, var inte riktigt nöjd själv.
   Det jag använt mig av är bara skolstil på paddan, men framför allt ClaroRead på datorn. Datorn är det vi använder flitigast i vårt ASL arbete.
   Har tänkt på Writereader, men inte kommit riktigt till skott ännu. Jag använde inget annat läromedel i sv under höstterminen än Bokstavsscheman,
   vi läser under vårterminen ”Den magiska kulan” där vi pratar om det vi läser och gör lite egna uppgifter kring den, men vi fortsätter med bokstavsscheman under hela läsåret.
   Det arbetet är vårt centrala arbete i ASL under hela läsåret.

   Hoppas det gav lite svar på dina frågor.
   Du är välkommen att fråga hur mycket du vill och kan jag bara svara på frågorna så gör jag det.
   Maila eller skriv här … och hoppas du får ett jättehärligt ASL år med din etta 🙂

   /Christer

 4. Hej!
  Tack för en otroligt inspirerande hemsida! Jag kommer använda mig av ASL och dina bokstavsschema när jag till hösten tar emot min första etta. Spännande! Jag funderar på att låta en av stationerna vara en lässtation, där eleverna framförallt läser varandras alster, men även ”vanliga” böcker i läspar. Vad tror du om den idén? Har ni separata lässtunder där alla läser, eller blir det mer invävt?

  Vänliga hälsningar
  Karin Kvarnero

  1. En av de bästa sakerna med ASL och stationssystemet är att du som pedagog kan laborera med egna idéer och testa dig fram. Jag tycker din idé låter intressant och vill gärna veta hur det går. Vi läser upp mycket av våra egna skrivna texter för varandra, men vi gör det i större grupper. Att läsa för varandra i mindre grupper tror jag att jag ska göra mer i åk 2, snart slut på detta läsår nu, men jag kanske testar din idé ändå. Vi har inga separata lässtunder just nu, men vi läser en gemensam bok ”Den magiska kulan” tillsammans och pratar om den.

   Hör gärna av dig så får jag höra hur det går med de mindre läsgrupperna i stationssystemet.

   Christer

 5. Hej Christer!
  Jag har hittat till din fantastiska hemsida. Så många roliga tips och ideér.
  Jag såg här att du hade skickat deckarscheman i wordformat till några. Hade även jag kunnat få ta del av dem?

  Vänliga hälsningar Jessica

 6. Hejsan!
  Kör ASL fullt ut med min nya etta tack vare din inspirerande bok, tänker även köra deckarscheman så småningom med mina små juveler. Tror du att jag skulle kunna få deckarscheman i wordformat av dig.
  MVH Anette i Lappland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ASL och mycket mer